Džin od trnina

Iako u stvari nije pravi džin nego njegova voćna varijanta, poput jačeg likera, Sloe gin se u Velikoj Britaniji tradicionalno u domaćinstvima proizvodi stoljećima. Obitelji ljubomorno čuvaju i s koljena na koljeno prenose recept za pripremu i popis začina koje mu dodaju.

 

Ova stranica privremeno je nedostupna zbog obnavljanja i nadopunjavanja sadržaja.
Molimo vas navratite kasnije.

Vezani članciIzbor iz rubrike:
Gastro

Turovac u bijelom umaku

Turovac se može pripremati na brojne načine, ali ako želite pripremiti brz, jednostavan i lako probavljiv prilog koji se dobro slaže sa svakom vrstom mesa, ili poslužiti lagani bezmesni obrok s malo kalorija onda je turovac u bijelom umaku pravi izbor... Više »

Džem od šljiva

Džem od šljiva je klasik slatke zimnice, nezaobilazni stanovnik hrvatskih smočnica... Bilo da ga volite u bakinim buhtlama ili samo na kruhu u zimsko jutro uz topli čaj, domaći džem od šljiva je nešto oko čije se pripreme vrijedi potruditi...
Više »

Koja je razlika između džema, pekmeza i marmelade?

Iako je beosjećajna EU birokracija uspjela nametnuti svoje viđenje toga što je džem, pekmez ili marmelada, za većinu hrvatskih građana jedino pravilno je povijesno značenje ovih naziva na način kako se je stoljećima upotrebljavalo na našim prostorima... Više »

Leksikon

Džem. U tradicionalnoj upotrebi u hrvatskom jeziku riječ džem označava prerađevinu od voća... Više »

Marmelada. U tradicionalnoj upotrebi u hrvatskom jeziku riječ marmelada označava prerađevinu od voća... Više »

Rosa canina (lat.) - pasja ruža. Najčešće komercijalno uzgajana i u Hrvatskoj u prirodi najrasprostranjenija vrsta divlje ruže... Više »